Upoznajte Najlepšu metražu


Najlepša metraža- vremenom je postala sinonim za kvalitetne, nesvakidašnje i moderne tkanine prelepih dezena. Ispred brenda Najlepša metraža stoji Borbala Jablanov, koja je i otvorila maloprodaju u septembru 2021.godine u Novom Sadu u Železničkoj ulici broj 39. Njihove proizvode možete pronaći i putem online shop na stranici Najlepša metraža. 
 
 

Borbala nam je otkrila da je svoje početne šivačke projekte krenula da realizuje uz našu stranicu. Ipak najveći pokretač je za nju bilo rođenje ćerke uz koju se odvažila da pokrene svoj mali biznis krojačku radionicu. Radila je po meri, slici, viziji kupca. Rođenje blizanaca je bila prekretnica u modelu biznisa, kako nije imala više toliko vremena da se posveti šivenju po porudžbini otvorila je web shop za prodaju materijala. Borbala rado posavetuje svoje kupce koje žele da se oprobaju u šivenju modernih tkanina, koliki je utrošak po predmetu ili da olakša neki deo proizvodnog procesa sa specifičnim materijalima. Za našu stranicu je podelila trik u vezi šivenja sa minky polarom. U nastavku možete pogledati instrukcije za šivenje minky ćebeta.


 Šivenje Minky ćebenceta ponekad zaista stvara glavobolje, pa čak i gubitak motivacije i volje tokom procesa. Minky je 100% polyesterska tkanina izuzetne mekoće i nežnosti, pogodan za uzrast već od 0+, zato je veoma popularan i zastupljen kod proizvoda za bebe kako u svetu tako i kod nas. Ali njegova struktura tkanja je takva da je pomalo rastegljiv, i to ume da stvara „probleme“ tokom šivenja i spajanja sa drugim tkaninama, naročito kada druga ne sadrži elastin. Borbala nam je otkrila da se na početku rukotvorstva dosta namučila, jer joj nisu pomagale ni čiode, ni štipaljke, ni fircanje: minky je uvek „bežao“ i finalni proizvod izgledao neuredno. Rešenje je pronašla u papirnoj traci za krečenje. Papirnu traku je potrebno zalepiti na minky i na taj način ga „fiksirti“ ne dozvoliti minkyju da se pomera i rasteže.
 
Za izbor dimenzija materijala možete koristiti sledeće smernice:
Najčešće je dimenzija za krevetac 100cm×80cm
A za kolica nešto manja 80cm×80cm na primer.
Za jastučnicu/jastuk dovoljno 50cmx50cm

Kada ste poravnali ivice položite materijale jedan na drugi licem na lice. Zatim uzmite traku za krečenje (dovoljno 2-3 cm širine) i nalepite na naličje minkija otprilike 1cm od ivice. Možete staviti i nekoliko čioda, čisto da fiksirate dva sloja tkanine. Zatim krenete mašinom, tik pored trake sa štepanjem. Neka platno bude sa donje strane, a minky sa gornje. Ne savetuje se štepanje kroz traku, jer ju je posle teško skinuti kad se ušije.

Šijete skroz okolo duž ivica, ostavljajući pri kraju 10-15cm otvoreno kako bi mogle izvrnuti ćebence. Nakon šivenja skinite traku, izvrnite na lice i već možete uživati u uspehu. Potrebno je da ušijete dodatno taj otvor s lica, možete i ručno ako ne želite da se vidi mašinsko zatvaranje.
Svakako se preporučuje još jedan ukrasni štep na otprilike 2cm od ivica, kreativnost je vaša, možete na mnogo načina (drugom bojom konca, našivanjem trake, duplim šavom…) Na ovaj način možete šiti i jastuke, mazilice za bebe, čak i odeću..
I na kraju, možete kada ste u potrazi za materijalima da posetite i upoznate Najlepšu metražu u Novom Sadu.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...