Ana Grebec - luksuzni kaputi




Luksuzni kaputi - Nakon 10 godina uspešne karijere u Srbiji, naša poznata modna kreatorka Ana Grebec poslednjih 5 godina živi i radi u Njujorku, gradu koji ne spava i koji je svima dobro poznat po beskonačnim mogućnostima za sve talentovane ljude, jednakosti svih različitosti, neverovatnoj energiji i neverovatnoj modnoj sceni, zbog koje se pre svega i uputila u tom pravcu. Ljubiteljima unikatne garderobe ostala je u sećanju po svom modnom studiju koji je imala godinama u centru Beograd, kao i mnogobrojnim revijama u okviru Beogradskog Fashion Week i širom sveta. Ana se proslavila sofisticiranim stilom dizajniranja-luxury ready to wear-kolekcijama, haljinama za posebne prilike, preko custom made komada za sve one koji vole da su svaki dan posebni, do facinatnih venčanica. Poslednjih godina Ana se posvetila izradi luxury kaputa za koje kaže: " U Njujorku zima jako dugo traje, a pošto sam uvek bila fascinirana kompleksnom i fascinantnom izradom kaputa, rodina se ideja da usmerim ka tome. Ako je kroj perfektan i vuna dobra, taj kaput se primeti sa kilometra."



Dodaje Ana: “Moji kaputi su višenamenski i veoma zabavni. Imaju odvojive detalje pa možete da ih nosite u sezonama i svim prilikama, da menjate dužine, a ponekad i boje… Poenta je da nešto može da se nosi iz sezone u sezonu. Kod mene je uvek je akcenat na slow fashion-u i  multi-funkcionalnim komadima. Da može da se od jutra do večeri provede u istom outfitu, a da ste sve vreme facinantni. Naravno poneki mini pomoćni aksesoar, koji staje u damsku torbu, pomoći će da transformacija bude kompletna, a opet brza, laka i primerena svakom delu dana. To je u Njujorku, ali i u svim velikim gradovima, danas posebno važno jer mnogo vremena provodimo van kuće.”
 

Definitivno je to bio dobar put. Ana je 2018. svoju “capsule” kolekciju pokazala i na NYFW (New York Fashion Week) gde je prošla sa odličnim kritikama i ponudama za saradnje. Takođe, njeni modeli su poslednjih godina bili inspiracija novih trendova i krasili su editorijale mnogobrojnih velikih svetskih časopopisa. Objavljivana je u: Vougue Brazil, Elle Bulgaria, L’officiel Lithvania, Vogue Arabia... kao i u svim važnijim online magazinima u Americi: Nylon, Cake etc. Ana kaže da joj je posebno bio drag momenat što je Jeniffer Netless, dva puta Grammy nagrađivana, pevačića benda Sugarland, izabrala njenu haljinu za svoj cover album i manifestacije za promociju novog albuma.

 


Ono što je posebno zanimljivo da je Ana ušla i u svet “of Weeding Industry” (industrije venčanja), koja je veoma specifična u Njujorku. Prva, veoma dobra, iskustva u dizajniranju, prodaji u poznatim radnjama, kao i u menadžmentu, već je stekla, a priprema se da to proširi i van granica Njukorka. No o tome ćemo definitivno tek slušati i jedva čekamo.
 



Ana svoje kolekcije trenutno prodaje u prestižnoj koncept radnji u Soho-u u Njujorku, a odnedavno se mogu naći i online. Nadamo se da će Ana ponovo imati prodaju u Beogradu, a do tada možemo “preko veze” i na vezi” poručiti neki Anin model. I naravno, diviti se kreacijama naše zemljakinje na stanama časopisa i poželeti joj još mnogo uspeha.

 


 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...