Salvete-ručno rađene sa kosinama-Kursevi šivenja


Uradite sami- ukrasni krajevi ručno rađenih salveta daju poseban ugođaj svakoj postavki stola. Za izradu ovih salveta potreban vam je pamučni ili laneni materijal, makaze, pinceta, igle i konac za šivenje. Potrebno je da isečete materijal u dimenziji 50x50 cm ili u dimenziji koju želite. Sledeći korak, odlučiti se za širinu ruba. U primeru prikazan je rub 4 cm. Potrebno je izvući niti iz tkanine paraleno sa linijom ruba, prikazano na slici niže.



Nakon izvlačenja prve niti, pažljivo izvucite oko 3 do 5 niti. U našem primeru izvukli smo 4 niti. Ponovite postupak i za ostale tri strane kvadrata.



Ponovite postupak u kome ćete dvaput preklopiti ivice kao na slikama. Ili pogledate već ospisan postupak u tekstu Salvete uglovi sa kosinama. Ručno ušijte uglove.



Prikazali smo šivenje tamnijim koncem kako biste jasnije videli tehniku. Postupak možete i prvobitno vežvati na nekim ostacima ove tkanine. Zavežite mali čvor i pričvrsite ga u uglu. Radi simetrije radili smo sa 8 niti. Izvucite iglu prema prednjem delu pazeći da nit pridržavate prema dnu ruba.


Ponovite postupak i na ostale kvadrate. I uživajte u ručno rađenim salvetama, koje mogu biti i savršen poklon.







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...