Redizajn kožne suknje-DIY reckav rub



Redizajn je koncept koji utiče na promena starog dizajna koji ima različite koncepcije i konotacije u različitim oblastima. U dizajnu odevnih predmeta uočićemo dizajn elemenata od kojih je sastavljen dizajnirani predmet. Dizajn je sklopljen od niza projektovanja -proces dizajna. Redizajn obuhvata sve faze kojima se menja dizajn u bilo koje vreme pre, tokom ili nakon proizvodnje. U nastavku pogledajte redizajn kožne suknje.


Redizajniraćemo klasičnu kožnu suknju. Vintage kožni odevni predmeti izmenom poruba dobijaju jednostavan i suptilan detalj koji ima izgled čipke na odeći. Prikaz redizajna na dugoj kožnoj suknji, koja je sašivena od 4 dela prilično jednostavna. Porub na ovom modelu je lepljen umesto ušiven. Šivenjem na kožnim predmetima ubodi igle ostaju trajno vidljivi, zbog čega je potrebna pažnja pri izradi. 


Koncept redizajna koji ćemo primeniti. Reckav rub sa kružnim ivicama sa detaljima tačkica. Koža je savršen materijal za ovu vrstu detalja. Cik-cak makaze možete da koristite da biste dobili detaljniji rub suknje. Pre samog sečenja isprobajte nekoliko puta  sečenje u kružnim pokretima.


Prikaz suknje sa unutrašnje sa unutrašnje strane. Suknja je dužine 50cm. 


Odmerite zadnju dužinu koju želite na suknji. Ukoliko suknja koju želite da redizajnirate nema potrebnu dužinu pri merenju budite racionalni. 


Na primeru redizajna kožne suknje izmereno je tako da na svakom delu bude po tri kružna luka. (od 4 kožna dela). Izmerite širinu prednje strane. Odabrite koliko želite kružnih lukova i obeležite na unutrašnjoj strani suknje. Prikazano na fotografiji ispod.


I prvi rez cik-cak makazama. 



Postigli smo očekivano reckav rub. 


Za potpun redizajn dodaćemo male rupice veličine od 2mm do 4.8mm kao po nacrtanom konceptu.


Za bušenje kože nam je potreban alat - perforator za bušenje rupica. Pri izradi većih rupa koristili smo širinu 4.8mm dok kod manjih 2.5mm. 


Nakon više od 200 rupica uspeli ste. 



Nova redizajnirana kožna suknja! Ah,da!





1 comment:

  1. wow dear, I totally love this skirt!!^^ I want it! Great job!:*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...