Srce (zakrpa) na farmerkama


Stare iscepane farmerke redizajnom mogu da dobiju novi izgled. Srce zakrpa je jedan od najlakših načina kako da postignete ekstravagantni stil. Različitim materijalima -   odštampanim platnom, debelom čipkom ili novim teksasom postiže se raličit izgled. U nastavku pogledajte primer šivenja srce zakrpe od teksasa, koji na jednostavan i lak način možete da uradite sami.


Za izradu srce zakrpe potrebno:
1. Materijal za izradu zakrpe
2. Igla
3. Konac
4. Makaze
5. Naprstak

Isecite zakrpu od teksasa u obliku srca. Teksas možete izabrati u boji koja je ista boji farmerki ili za postizanje kontrasta izuzetno tamniju ili svetliju boju. Ručno ušijte zakrpu, pažljivo pazeći na širinu boda. Radi postizanja isti širine boda, možete izmeriiti metrom i obeležiti širinu koju želite, uobičajeno do 5mm. Boju konca takođe možete prilagoditi izabranoj boji teksasa.


Princip srce zakrpa je način ušivanja zakrpe sa lica materijala, još jedan DIY vodič. Ukoliko ne želite vidljivu zakrpu postupak je suprotan. Zakrpa se postavlja sa naličja materijala, birajući pri tom istu boju zakrpe kao i konca, zatim se šivenje vrši na mašini sitnim cik-cak bodom. U narednom periodu pripremićemo i foto ilustraciju tog primera.

Za postizanje ekstravagantnog izgleda možete nalepiti nitne, ušiti perlice, bisere, šljokice, razne cirkone za postizanje ekskluzivnijeg izgleda. Budite kreativni.




1 comment:

  1. Aww this is very cute draga! I would love having one too!:P Big kisses and have a great day!:*<3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...