Srce ♥ džemper DIY


Umetnost Needle felting kao stara tehnika koja je nastala valjanjem i pritiskanjem vune ili neke druge odgovarajuće tkanine primenom vlage ili toplote, koja izaziva da nova vlakna zajedno naprave glatku površinu. Od engleske reči felt (osetiti, filc).Filcanje je tehnika prerade vune koja nastaje usled mehaničkog ili termo delovanja, koja se međusobno pletu u čvrstu strukturu. Vuna se nakon češljanja ne prede u nit, nego se natopi vodom i sapunom, a zatim gnječi i valja. Na kraju dobija se gust i neraskidiv materijal-filc. O označavanju vune, kao i vuni možete pročitati više. Proizvodi koji se rade filcom pružaju širok spektar oblikovanja i šaranja. U nastavku može pogledati postupak DIY izrade srca, koji predstavlja zanimljiv detalj, ali i koji može da se koristi za ojačanja ili popravke stvari.



Za izradu potrebno je:
1.Vuneni džemper
3. Komad guste pene ili sunđer
4. Modla za kolače u obliku srca
5. Lepljiva traka
6. Pegla


Obucite džemper i obeležite na oko 2 cm ispod lakta. Obeležite isto i na suprotnom laktu. Zatim skinite džemper i ubacite gustu penu ili sunđer u rukav.


Poravnajte i centrirajte modlu u obliku srca. Ravnomerno popunite vunena filc vlakna.


Igle za filc su izuzetno oštre, držite je vertikalno.Izbockajte više puta kroz vunu i kroz džemper. Da biste izbegli lomljenje nikada ne postavljajte iglu pod uglom. I obratite pažnju na prste dok bockate.


Nastavite da bockate dok ne dobijete ravnu površinu.


Uklonite modlu i pažljivo izbockajte vlakna filca na ivicama, ako je potrebno. Ne brinite o rupama jer će kasnije biti popravljene.


Dodavanjem vune možete da izgladite sva neravna mesta. Popunite gde je to potrebno.


Pažljivo uklonite sunđer ili gustu penu u zavisnosti šta ste koristili. Primetićete da se vlakna prenose i do  zadnje strane džempera.


Za glatak i ravan izgled, poprskajte vodom filc i pritisnite peglom postavku.


Ponovite korake i za drugi rukav. Fotografije Honestly wtf.


I da, srce džemper nasloni su završeni. Uživajte u nošenju.


2 comments:

  1. Oh I like it sooo much my draga! Divan dan lepotice! Mwaaah!:*<3

    ReplyDelete
  2. Divnooooooooooooooo, odusevila sam se! Jako koristan sajt!
    Pozdrav! :)
    Marijana

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...