Sofisticirana ispletena kožna ogrlica


Pletenice su oduvek bile zanimljiv detalj, u obliku riblje kosti, boho stilu ili ispletene u obliku Extravagantne narukvice. Prikazujemo način kako samostalno da ispletete sofisticiranu kožnu ogrlicu. Možete da je uradite sami DIY ogrlicu.
Za izradu ogrlice potrebno je:
- 11 metara kože (preporučuje se mekana antilop (prevrnuta)koža)
- metalne alke po izboru (možete da izabere i plastične, u asortimanu od malih, srednjih ili velikih, različitih oblika i boja).


Koraci:
1. Isecite kožu u 4 jednaka svežnja. Vežite ih zajedno u čvor ostavljajući oko 25cm slobodno što će služiti kao veza za ogrlicu.
2. Počevši od čvora započnite formiranje petlje3. Sklopite prvu vertikalnu nit na suprotnu stranu, stvarajući još jednu petlju. Držite paralelne petlje u mestu sa jednom rukom.
4. Zategnite čvrsto sva četri pramena


Ispetite niti do mesta dok ne odlučite da dodate metalne alke. U primeru ogrlice ispeli smo oko 10cm niti dok nismo dodali alke. Nastavite pletenje sa dodavanjem alki sa spoljne strane. Zatim zategnite niti. Dodajte alke na svaku drugu nit. Ukoliko dodajete alke različitih veličina odmerite potreban broj pa dodavajte postepeno za graciozan efekat. Kada završite ogrlicu zavežite čvor kao i na početku. Krajeve isecite iste dužine oko 25cm (možete i ostaviti na kraćoj dužini oko 15cm).


Fotografije Honestlywtf.


Ogrlica je spremna, možete je podesiti po dužini i nositi kao narukvicu. Potrebno je nekoliko puta da obmotate oko članka ruke (izbor mekane kože u slučaju da želite i narukvicu je neophodan).

1 comment:

  1. This is so cool my dear!:) I would love to try out!:) Have a great day! Poljubaca!!:***<3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...