Burberry Prorsum -Suknje


Pedesete su se vratile! Elegantne lanene suknje dolaze iz Burberry Prorsum. Bogato nasleđe koje su diktirale Grace Kelly, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot. Suknja napravljena od punog kruga sa visokim strukom i dužinom ispod kolena. Dizajneri su bezvremene modele suknji od kašmira, lana i pamuka uskladili sa buntovničkim kožnim jaknama i šarenim rokerskim majicama i košuljama. Iduće jeseni i zime nosiće se i klasična odela s dvorednim kopčanjem, baš kao i podvrnute pantalone i farmerke u stilu pedesetih popularnog Teddy boy looka (Teddy nadimak za Edward).

Elegantna lanena suknja, dugme na struku, skriveni zip zatvarač
Christian Dior je 1947. uspostavio revoluciju mode koja je proklamovala siluetu New look. Dior-ov uticaj vremena obeležio je naglašen struk, mekša ramena, dugačke i široke suknje, pripijene gornje delove.


Elegantna laneno-pamučna suknja sa visokim strukom, dugme na pojasu, skriveni zip zatvarač


Klasična suknja sa visokim strukom




Jakna-spoj dečačkog stila edvardskog perioda. Trend je krenuo je krenuo iz Londona pedesetih a kasnije je postao simbol za američku rock and roll mužičku scenu. Teddy boy je istovemeno simbol mode ali i antiautoriteta. Kombinacija kožnih jakni i uskih pantalona sa naglašenom otkačenom frizurom bili su prepoznatljivi znaci bunta mladih.


Lanena  suknja





1 comment:

  1. I loooove it dear, great post!! Have a nice day bella!:***<3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...