Ana Grebec-elegancija i glamur



Fotografija -Magazin Gloria 
Poznata modna dizajnerka Ana Grebec za Šivenje i Krojenje otkriva kako da se spremite za novogodišnji doček.




”Za mene doček Nove godine predstavlja poseban dan kada svemu dopustim da bude malo drugačije, pa tako i odeća. Isto uvek savetujem i mojim mušterijama. Dakle, opustite se i usudite se da ponesete nešto što inače ne biste! No, pažljivo jer Nova godina nije nikako izgovor za neukus, već za jednu finu estravaganciju.”

Ana Grebec diplomirala 2004. godine na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, na odseku za grafiku. Predstavila se u ukviru nekoliko samostalnih kolekcija, “Following the yellow brick road”, “Redocholic”, “Venera na ekliptičnom nebu” i “Only angels have wings”. Godine 2007. nominovana je za najboljeg mladog dizajnera na takmičenju “Panten beauty awards 2007″.


Anin rad prepoznatljiv je po elegantnim i glamuroznim haljinama.


Pitali smo Anu kako vidi spoj grafike i mode?
 ”Na prvi pogled grafika i moda nemaju dodirnih tačaka, ali ovladati svim elementima likovnosti, dok uporedno negujete svoje modne i krojačke preference, velika je prednost.”

Ana je odgovorila na pitanja o samom kretivnom procesu i izboru materijala:
”Sam kreativan proces i ideja da stvarate nesto unikatno, novo i samo vaše, je već samo po sebi dovoljno inspirativno. Čak toliko inspirativno da donosi jedno ogromno nestrpljenje, nestrpljenje da se skica materijalizuje i konačno 'zaživi'.
Što se materijala tiče-ja volim da eksperimentišem, da kombinujem mnogo različitih materijala i tekstura na jednom modelu.
Isključivo unikatna izrada podrazumeva konstantno obilaženje veleprodaja i maloprodaja u potrazi za adekvatnim materijalima, i konstantno izbacivanje novih skica, sa novim idejama.”

Pitali smo Anu o planovima u 2012?
”Svi poslovni planovi za budućnost usko su vezni su za moju radnju Modni Studio Dressing. Nove stvari se unose u toku svake nedelje, dok je u toku izrada nove kolekcije kao i priprema za prolećni Fashion Week. ”

Magija zavođenja
Ana o šivenju i krojenju:
”Jos davno sam savladala osnove krojenja i šivenja, jer je apsolutno neophodno kao kreator da znate sta je izvodljivo i na koji nacin, a sta ne. Papir 'trpi' svasta, ali kako hendlovati materijal je druga prica.”

Kako izgleda biti uspešan dizajner u Srbiji:
 ”Uspešan dizajner u Srbiji znači biti i sam svoj PR, menadzer, a ako imate i radnju, onda i biznismen, kao i trgovac.  Devedeset posto moje prodaje čine posebne narudzbine, tako da i sam kontakt sa musterijama je vrlo bitan deo posla. Posle sledi rad u proizvodnji sa modelarom/krojačicom, kao i fitting, odnosno potrebne probe, koje ja u svojoj radnji radim lično, što mojim musterijama posebno znači, jer stiču više poverenja. I tako sve dok se ne dobije jedan savršen finalni proizvod.
Pored svega toga, vrlo je bitno modu shvatiti kao biznis, uz koji ide jedan vrlo složen marketing, kome treba pristupiti na ozbiljan i profesionalan način.”

Za novogodišnju noć preporuka Ana Grebec: 
…Šljokice su modi- pa sto da ne! Perije takodje!...ili izmislite nešto novo što će vas izdvojiti na jedan pozitivan način.”





1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...