Kako da napravite sliku od ostatka materijala?

How to make a painting from scraps of  material?

Vrlo često se pronađemo u situaciji da ne znamo kako da najbolji način iskoristimo ostatke materijala...neki su nam neodoljivo lepi, dopada nam se i dizajn materijala i boja i tekstura...ali pak nije dovoljano za određeni odevni predmet...ovo će pak biti vodič kako sve neodoljive krpice spojite u umetničko slikarsko delo..




Sliku možete da započnete na drvetu ili pak slikarskom platnu...Kao veziv možete da koristite lepak ili gel medium. Mada u prikazanom primeru boja se koristi da povežete platno sa ostacima materijala.
Belom bojom velikodušno pokrijte povrsinu platna i zalepite divne ostatke materijala. Na ovaj način inpirisani ste da storite jorgan umetnosti. 


Koristite različite vrste dezena, ostatke ručno rađene tkanine, recikliranog materijala, tkanine, vunu, konac...čarobne ostatke koje treba da sklope svoj magični svet i pri tome više neće zauzimati nepotreban prostor...


Na površinu možete da dodate još boje...u tankim namazima, debelim, nanetim četkicom, špahtlom...poneku kapljicu...i magični svet je gotov...oseća se kao prava stvar.
Krajnji rezultat je veliko umetničko delo koje izgleda kao vlakno.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...