Kako da ušijete rajfešlus na pantalonama?

How to sew a zipper on pants? 


Upustvo kako da ušijete rajfešlus na pantalonama i bermudama, primer je za normalan rajfešlus ne uključuje skriveni rajfeslus. O skrivenom rajfešlusu pogledajte Kako da ušijete skriveni rajfešlus?


U ovom upustvu pantalone su od kepera, na sličan način možete da izaberete za leto pamučne ili lanene tkanine, dok za zimu jeans, vunene materijale ili neke toplije mešavine.


Po završetku pantalone će sa desne strane preklanjanti levu stranu pantalone, ali možete i da okrenete i na drugu stranu-izbor je vaš.







Pripremite pantalone pre ušivanja rajfešlusa na sledeći način.


Spojite desni i levi deo prednjeg dela pantalona, i ušijte šav na preponama. Savijte levu stranu i obeležite je iglom zatim profircajte. Napomena: kasnije će biti uklanjanje tih šavova.


Pričvrstite rajfešlus


Pričvrstite iglom rajfešlus sa leve strane, zatim profircajte sa leve strane ( kao prikazano na slici ), pravougaoni komad tkanine koji je presavijen na pola i izendlan (možete da ga ukoliko ne posedujete endlaricu ili overlock mašinu samo spojiti cik-cak bodom).

























Pravougaoni komad tkanine možete da smanjite da se uklopi u vaš obrazac, ako je potrebno. Zatim profircajte  levu stranu.

























Nakon što ste profircali levu stranu pantalona možete ukloniti igle. Postavite stopicu za rajfešlus.
I ušijte kroz sve slojeve u blizini rajfešlusa na oko 3mm. Budite precizni.

























Uklonite konac koji ste koristili pri fircanju. Zatim okrenite sa zadnje strane i izendlajte ili proštepajte cik-cak bodom. I leva strana je završena.



U sledećem video prikazu možete da pogledate prvi deo objašnjenja koji takođe prikazan kroz fotografije, kako da završite levu stranu pantalona.


Pričvstite iglama, deo koji je zaobljen i koji treba da ojača desnu stranu pantalona. Ako vam je nejasno, pogledajte početak videa br.2. Iglama pričvrstite na udaljenosti od 5mm. Zatim okrenite na prednju stranu i pričvrstite iglama.
Izostavite deo koji je obeležen žutim kao na fotografiji ispod. Profircajte zajedno sa rajfešlusom koji je sa leve strane.Uklonite igle. Okrenite sa zadnje strane i proštepajte desni deo rajfešlusa.

Pričvstite iglama prednji deo, i proštepajte ga. Zatim pažljivo pričvrstite i deo koji je obeležen žutom bojom.Proštepajte.
U drugom video možete da pogledate korak po korak, kako da ušijete desnu stranu.





Zahvaljujem se Cyberseams na divnom opisu kako da ušijete rajfešlus na pantalonama.
Cyberseams predstaviću u narednim postovima o pletenju, i ukrašajanju pleteninama.




I rajfešlus je ušiven pravilno.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...