Kako da napravite traku za glavu?


Headband- Za izradu trake za glavu potrebana je tkanina, možete izabrati tanki pamuk, lan, svilu, šifon ili saten. Zatim elastična traka širine 1" (2,5 cm) i dužine 6" (15 cm) kao i zihenadla.U nastavku možete pratiti instrukcije korak po korak. 


Isecite pravougaonik od tkanine kao na slici broj 1.
  • Širinu možete da prilagodite u zavisnosti koliko želite da pokrijete glavu, (6-13'') ili oko (15-33cm)
  • Konektor- isecite 1 pravogaonik od tkanine kao sto je prikazano na dole gore (2.75'' ili 7cm), ukoliko izaberete širinu za elastičnu traku širine 2,5 cm. Ukoliko se odlučite da izaberete tanju ili deblju elastičnu traku, ažurirajte dimenziju dodavanjem širine vaše elastične trake i dodavanjem 0,75'' ili 1.9cm.


Šivenje

  1. Presavijte ivice glavnog dela duplo, kao što je prikazano na slici 2. i proštepajte u širini oko (0,25'' ili 6mm, a ako ste izabrali vrlo tanak materijal kao što je šifon  možete ušiti i na uže na oko 3 mm.



   2. Na glavno delu, pogledajte sliki iznad skupite ivice (faltajte) na širinu kao što je elasticna traka, u našem slučaju 1'' (2.5cm)  



3. Sklopite kratke strane konektora na pola sa desne strane zajedno, koristeći 0.25'' (6mm) šav dodatak, i proštepajte ivice zajedno


4. Zakačite zihernadlu sa elsatičnom trakom i provucite tako da je šas postavljen u centru nazad
5. Ubacite i ivice konektora unutar cevi
6. Ubacite elastičnu traku kao što je prikazanao na slici iznad 
7. Prostepajte elastičnu traku sa glavnim delom. Testirajte strane pokusavajući da stavite na glavu dok se proteže elastična traka, isecite traku na odgovarajuću veličinu. Proštepajte drugi kraj elastične trake za glavni deo.


8. Slajd konektora zategnite preko elastične trake, držeći sirove ivice konektora presavijene unutar cevi. Proštepajte odozgo konektor na oko 6mm, kao i na drugoj strani. Završite kao na slici iznad. Motive možete takođe birati, mi glasamo za cveće.












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...